Sari Tanus - virallinen kampanjakuva
Sari Tanus - Kansanedustajan työtä
Kristillisdemokraatit - Sari Tanus
Kansanedustaja Tanus, Keliakialiitto
Sari urheilemassa
Sari kd - puhe
Sari Tanus
Kansanedustaja Tanus - Suomi Areena

Kuka Sari Tanus

Erikoislääkäri, gynekologi ja 3 pojan äiti, ”hockey mum” ;), kristitty Tampereelta.
Omantunnonvapaus -kansalaisaloitteen toinen vireillepanija.

Olen lähtöisin tavallisesta työläisperheestä Kuopiosta. Ylioppilaaksi kirjoitin Minna Canthin lukiosta, jonka jälkeen opiskelin seitsemän vuotta Suomen valtion stipendiaattina Neuvostoliitossa. Valmistuin lääkäriksi v. 1991, juuri ennen Neuvostoliiton hajoamista. Jatko-opinnot ja erikoistumisen olen suorittanut Suomessa. Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäriksi valmistuin Tampereen yliopistollisesta sairaalasta v. 2004.

 

Hoitoalan työkokemusta monesta portaasta: apuhoitajana ja sairaanhoitajana, terveyskeskuslääkärinä eri kokoisissa terveyskeskuksissa, yhden lääkärin yksiköissä, neuvolalääkärinä, kotisairaanhoidosta vastaavana lääkärinä sekä erikoistumisen myötä lääkärinä kaikenkokoisissa sairaaloissa; kliinisenä tutkijalääkärinä kahdessa suuressa kansainvälisessä HPV- rokotetta tutkivassa ja valmistavassa yrityksessä. Yksityislääkärinä Tampereella, Kangasalalla ja Lempäälässä olen toiminut yli 10 vuoden ajan.

Kansanedustajana olen toiminut vuodesta 2015 alkaen ja Tampereen kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2017. Tämän vuode alussa aloitin Suomen keliakialiiton puheenjohtajana.

Kolmen nyt jo aikuisen pojan äitinä olen viettänyt vuosia jääkiekkoakaukaloiden äärellä. Kaksi pojistani pelaa jääkiekkoa ammatikseen ja vanhin pojista lopettelee opintojaan Tampereen teknisessä korkeakoulussa.

 

Työskentely naistentautien lääkärinä on opettanut kuuntelemaan. Gynekologin vastaanotolla on läsnä naisen koko elämänkaari. Syvyyttä sen ymmärtämiseen ja vaikeissa elämäntilanteissa olevien tukemiseen ovat tuoneet lisäopinnot.

©2019 by Sari Tanus

  • Facebook - Sari Tanus
  • Twitter - Sari Tanus
  • Instagram - Sari Tanus